dimarts, 19 d’octubre del 2010

crema de camagrocs

ANAR A FER BOLETS

Demà me'n vaig a fer bolets! M'encanta, això ens deu venir de l'època en que els humans erem recol·lectors i anavem pel bosc a veure que "pillavem". La veritat és que és molt divertit i he après a apreciar d'altres bolets que no siguin només els rovellons. Menys mal perquè de rovellons no en trobo gaires!! Però el que si que trobo en quantitat són camagrocs i fredolics. Estan boníssims, són uns bolets molt aromàtics de gust, els camagrocs són molt perfumats, ideals per fer una sopeta o posar-los en un fricandó.
Està bé, ja us he sentit, que no us agrada anar al bosc i no teniu temps ( això últim és mentida perquè per això tenim els caps de setmana)... Doncs podeu anar al mercat on podreu trobar una gran quantitat de bolets, i a males sempre ho podeu fer amb xampinyons del super!








INGREDIENTS:

1/2 quilo de bolets (fredolics, camagrocs, xampinyons, trompetes de la mort, rossinyols) Els rovellons i les llanegues no serien adequats

1 porro

1 ceba

1 pastanaga

1 brick de crema de llet


Agafem les verdures, les pelem i les tallem a trossos petits. Les posem en una olla fonda amb un raig d'oli i les posem tapades a foc mig perquè vagin suant. Les deixem una bona estona i quan les trobem ja molt estovades li afegim els bolets ben esbandits i ben escorreguts. Els deixem que es vagin fent i hi afegim sal i pebre. Quan els bolets hagin deixat anar el seu suc li afegirem aigua just fins a cobrir els bolets, molt important perquè si hi posem massa aigua no quedarà gustosa, i els deixarem bullint 10 o 15 minuts. Apaguem el foc i hi afegim la crema de llet i ho triturem tot bé perquè quedi una crema ben fina. Per fer aquesta operació s'ha de tenir constància, ho tenen prohibit els impacients, el secret és que quedi una crema ben fina.

Es pot servir acompanyat d'unes xips de moniato o de pastanaga o de ceba tendra.

2 comentaris: