dijous, 19 de setembre del 2013

amanida de llenties i arròs

VERSIONS

És interessant saber versionar els plats segons l'estació. Si a l'hivern ens mengem unes llenties amb arròs ben calentes, ara a l'estiu podem fer la versió de les llenties amb arròs tipus amanida.
Les amanides han de buscar sempre que hi hagi textures i gustos diferents. Si la majoria d'aquesta amanida que és l'arròs i les llenties tenen la textura tova, buscarem alguna cosa cruixent que ens la compensi, l'enciam i el tomàquet. En quant a gust l'arròs i les llenties ens aporten un gust força neutre, el tomàquet el gust àcid i la llangonissa i el tomàquet sec el gust més salat. En aquest cas no hi ha cap contrast dolç.
Seguint això podeu improvitzar d'altres combinacions amb la mateixa base i ingredients diferents. Proveu d'altres amanides amb textures: amanida d'arròs amb salsa de iogurt , amanida d'hivern o l' amanida de tomàquets i crostons.








INGREDIENTS:

250 grs de llenties cuites

1 tassa d'arròs basmati

10 tomàquets cirerols

5 tomàquets secs en oli

6 fulles d'enciam llarg

3 talls de llangonissa ibérica

vinagreta de mostassa

1 cullerada de mostassa

4 cullerades d'oli

1 cullerada de vinagre de vi


Posem un cassó al foc amb dues tasses d'aigua i una tassa d'arròs basmati, un rajolí d'oli i una mica de sal. Ho posem a foc alt tapat. Quan l'aigua bull abaixem el foc i al cap de quinze minuts l'arròs ja estarà cuit.

Netegem i assequem bé les fulles d'enciam i les tallem a trossos petits. L'enciam llarg és millor en aquest cas perquè és més cruixent, té un tronxo més consistent.

Tallem els tomàquets cirerols pel mig i els tomàquets secs a trossos petits. Són molt forts de gust i no ens volem trobar un tros massa gran a la boca.

Tallem la llangonissa en quadrats petits.

Quan l'arròs està fet l'escorrem bé i el deixem refredar amb una mica d'aigua freda, que així anirà més ràpid.

Posem l'arròs ben escorregut junt amb les llenties, l'enciam, els tomàquets i la llangonissa.

Fem una vinagreta de mostassa posant tots els ingredients amb una mica de sal també i els batem amb un batedor o amb una forquilla fins que ens queda una salsa una mica espessa. Amanim tot plegat amb la vinagreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada