diumenge, 26 de gener del 2014

conill amb cervesa

CASSOLES

Jo sóc la primera que m'he acostumat a menjar plats cuinats a la planxa, al forn o al vapor. En el meu bloc en podeu trobar molts. Però no podem oblidar els plats de cassola. Ens fan disfrutar molt, encara que després ens faci mala consciència el pa que hi hem sucat, però "que nos quiten lo bailao" o no?
A més són plats molt agraïts dins d'un tuper. Penseu que sempre guanyen reposats i reescalfats. Què més volem? Proveu d'altres cassoles: pollastre a l'"ajillo"sípia amb mandonguillessuquet de peix , vedella amb albergínia o cassola de quaresma.







INGREDIENTS:

1/2 conill tallat a trossos

1 ceba petita

1/2 pot de tomàquet triturat

1 cervesa mitjana (de 300 ml.) que no estigui freda

200 grs de pèsols congelats

dues cullerades de farina

oli, sal i sucre


Posem sal als talls de conill i els rebossem amb farina. Poseu en un plat farina i passeu els talls per tots costats espolsant una mica l'excés.

Posem una cassola amb un fons d'oli al foc. Quan l'oli està ben calent hi posem els talls de conill i els rossem, primer d'un costat i després de l'altre.

Mentre es fa el conill pelem la ceba i la ratllem amb un ratllador manual.

Un cop el conill està ros el traiem de la cassola i hi posem la ceba. Quan està una mica feta hi posem altra vegada els talls de conill i el tomàquet triturat.

Ho amanim amb una mica de sal i una mica de sucre també, per treure acidesa al tomàquet.

Quan el tomàquet ja s'ha fet, veureu que l'oli ja queda per sobre i que el tomàquet ha canviat de color, llavors hi poseu la cervesa. Esperem que la cervesa ens bulli.

Abaixem el foc de la cassola i ho deixem 40 minuts fent xup xup.

Quan faci 30 minuts hi posem els pèsols congelats, amb deu minuts en tenen més que suficient per coure's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada