dimecres, 26 de març del 2014

plàtans fregits amb mascarpone

UNA CONFESSIÓ

Quantes vegades us venen a veure amics i us porten delicatessen del seu país? Moltes, no? Normalment desconfies i no saps quin gust tindrà, si t'agradarà... Doncs jo tenia una ampolla d'un licor típic de Finlàndia fet amb fruites del bosc que no m'atrevia a tastar. Doncs ha resultat que pels postres és meravellós. Li dóna un toc de fruits vermells molt bó. En aquest cas el vaig fer servir per aquesta recepta amb plàtans i van quedar boníssims. Sou fans dels plàtans? Voleu d'altres receptes? Mireu aquestes: plàtans al caféfondue de xocolatacrumble de plàtanpastís de plàtanbroquetes de fruita. I fins i tot una de salada llonzes de porc amb salsa de curri.






INGREDIENTS:

2 plàtans

1 cullerada de postres de mantega

2 cullerades de postres de sucre roig

1/2 llimona (unes gotes)

dues cullerades grans de licor de fruita  (de prèssec, de taronja, etc)


Posem una paella al foc amb la mantega.

Pelem els plàtans i els tallem pel mig i els posem a la paella. Hi afegim el sucre i quan estigui desfet unes gotes de llimona.

Al cap d'uns minuts hi posem el licor i ho deixem reduir una mica, que s'evapori l'alcohol.

Servim els plàtans calents acompanyats d'una cullerada de mascarpone.

1 comentari:

  1. Sempre està bé quan podem treure profit dels regals! Segur que eren ben bons, aquests plàtans.

    ResponElimina