dijous, 6 de març del 2014

ravioli de foie amb melmelada de carbassó

ELABORATS

Quan trobem menjars elaborats i naturals, els hem d'aprofitar. Aquest és el cas dels plats de pasta "La cosa nostra". Tenen pasta farcida de molts tipus i tota boníssima. En aquest cas us dono una recepta amb els raviolis farcits de foie. Són raviolis farcits de foie de veritat, no porten res més a dins, boníssims ja ho veureu. Amb aquest toc dolç fan un contrast semblant a quan ens mengem el micuit amb melmelada.








INGREDIENTS:

1 paquet de ravioli de foie 

1 cullerada de mantega 

1 culleradeta i mitja de sucre morè

1/2 carbassó gran

sàlvia seca

1/2 llimona


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. 

Traiem els raviolis del congelador que s'atemperin una mica, és millor no descongelar-los del tot. No els traieu mitja hora abans que si es descongelen s'enganxen entre sí i es trenquen.

Rentem bé el carbassó i el ratllem ben petit amb la pell i tot.

Posem una cullerada de mantega en una paella i hi posem el carbassó ratllat. Quan comenci a fregir, hi posem les cullerades de sucre, la sàlvia i unes gotetes de llimona. Ho deixem fins que ens quedi una melmelada tota lligada.

Quan l'aigua bull hi posem els raviolis.  Necessiten només 5 minuts per coure's. Remeneu-los només al començament una mica perquè quedin ben escampats, després no els toqueu més que es poden desfer.

Escorrem bé els raviolis i donem un parell de voltes junt amb la melmelada amb compte que no es trenquin i se serveixen inmediatament. Si els deixeu un cop fets, la salsa es torna més dura i no es poden escalfar. O sigui que tothom ha d'estar a taula esperant la pasta com fan els italians.

7 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta, sí! Un urra als aliments preparats de qualitat.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!! Ja me'n menjaria un plat per dinar!!

    Petons!

    ResponElimina
  3. I tant, per aquest plat sempre estic a punt jo.

    ResponElimina
  4. Aquestes receotes són les millors per mi, poc esforç i un resultat deliciós!! Que més volem!

    ResponElimina
  5. Prenc nota de la recepta, m'encanta el toc de sàlvia!

    ResponElimina
  6. És boníssim el toc de sàlvia. La recepta recorda la típica recepta italiana dels "raviolis de ricota e spinachi al burro e salvia".

    ResponElimina