dijous, 9 d’octubre del 2014

pèsols amb pernil

TENS DEU MINUTS?

Doncs si tens deu minuts pots cuinar. Segons Ferran Adrià cuinar en un sentit ampli és manipular els aliments. Per exemple pelar un plàtan, tallar-lo i posar-lo en un plat és cuinar. Això seria una manipulació senzilla. Hi ha elaboracions que són una mica més complicades però que no porten gens de temps. Aquest és el cas d'aquets pèsols, senzills, saborosos i ràpids. Jo sempre tinc pèsols congelats a la nevera, serveixen per acompanyar molts plats i fins i tot per ser-ne els protagonistes com en aquest cas i també en la crema de pèsols i la menestra de carxofes i pèsols. Ep! Si no us agraden els pèsols no he dit res.











INGREDIENTS:

1/2 kg de pèsols congelats

4 talls de pernil

sal i sucre

oli



Posem un pot amb aigua abundant i una mica de sal al foc. Quan l'aigua bulli hi posem els pèsols i una mica de sucre. Comptem 5  minuts a partir que comencen a bullir i apaguem el foc.

Els escorrem i posem una paella al foc amb una mica d'oli i el pernil tallat a trossos. Hi afegim els pèsols i els saltem uns 5 minuts. El foc ha de ser mig-baix. Abans d'apagar el foc tasteu-los per si necessiten una mica més de cocció. Penseu que segons la mida que tinguin el temps pot canviar. No els deixeu massa temps perquè aleshores queden durs, s'assequen.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada