divendres, 23 de gener del 2015

llaminera de porc amb reducció de Pedro Ximenez

EL TÍTOL

A que té un títol de restaurant bo aquesta recepta? Això de la reducció de Pedro Ximenez sona a pijo, no? Doncs jo us aconsello comprar-ne una ampolla encara que sigui petita i usar-la per cuinar. És un vi amb un punt dolç molt interessant que en podeu treure molt profit en guisats o com en aquest cas en una reducció. Ja veureu què és una reducció, sembla complicat i no pot ser més fàcil!! També he provat de coure la llaminera de porc d'una manera diferent a veure si us agrada. L'acompanyament és un puré de patata original. 







INGREDIENTS:

1 llaminera de porc (és aquell tall rodó petitet de porc)

2 patates

1 cullerada de postres de mostassa Ancienne (de la que té els granets)

1 rajolí de Pedro Ximenez

oli, sal i pebre



Encenem el forn a 180º per escalfar-lo.

Posem un pot al foc amb aigua i sal. Pelem les patates i les tallem a trossos petits. Assegureu-vos que l'aigua cobrirà just les patates, no cal que n'hi poseu molta. Quan l'aigua bulli les posem a dins i les deixem bullir fins que es punxin toves, uns 7 minuts.

Salem i empebrem el tall de la llaminera. Posem un rajolí ben petit d'oli en una paella i coem la llaminera de tots costats. Només volem que perdi el color de carn crua. La traiem i la posem en una plàtera petita de forn.

Posem la llaminera ràpidament al forn i l'abaixem a 120º. La deixem dins uns 10 minuts.

Mentre, en la mateixa paella on hem fet la carn, amb la paella encara ben calenta, hi posem un raig generós de Pedro Ximenez, com de mitja tassa de cafè. Ho deixem a la paella al foc fins que veiem que es torna com un xarop, que es reduiex. Per això es diu reducció de Pedro Ximenez. Ho deixem a la paella i apaguem el foc.

Un cop cuites les patates, les escorrem i les aixafem amb una forquilla per fer el puré. No cal que les escorrem del tot, si hi queda una mica de suc no passa res, va bé per fer el puré. Les amanim amb una mica d'oli, hi afegim la cullerada de mostassa Ancienne i ho barregem bé.

Quan traiem la llaminera del forn la fem a talls d'un 2 cms i la servim acompanyada del puré de patates i amb un cordó generós de la reducció de Pedro Ximenez per sobre de la carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada