dilluns, 9 de març del 2015

costellam de xai al forn

NO CAL SEMPRE A LA BRASA

Tenim la idea de menjar les costelles de xai a la brasa, amb allioli i patates fregides. Però també les podem rostir al forn i ben bones que queden. Com que és un tall molt melós queden fantàstiques. No porten gens de feina, només volen temps. Jo les vaig acompanyar amb uns moniatos, no sé si en trobareu ara, potser ja ha passat el temps. Us proposo d'altres acompanyaments per si un cas: patates gratinpèsols estofatspastanagues estofades o puré de patates amb alls tendres.








INGREDIENTS:

1 costellam de xai d'un quilo amb la pell i tot, sencer

2 grans d'all

2 cullerades d'oli

orenga, llavors de fonoll, comí, farigola i pebre negre

2 moniatos

estragó i sal


Encenem el forn a 180º. Hi posem els moniatos dins una plàtera sencers.

Preparem el costellam. Tallem, amb un ganivet ben esmolat, ratlles en diagonal en un sentit i en un altre per fer que ens quedin uns rombes d'un centímetre o centímetre i mig.

Barregem les espècies amb oli sal i pebre. Posem espècies en abundància. Trinxem els alls i ho barregem dins l'oli. Amb això untem el costellam. Ho podem fer amb les mateixes mans, fent un massatge. El dibuix dels rombes farà que les espècies i tot l'amaniment s'introdueixi per dins.

Posem el costellam en una plàtera de forn i ho tapem tot amb paper d'alumini. Ho posem al forn i ho deixem uns 35 minuts. Aleshores ho destapem i ho deixem torrar-se una mica  10 minuts.

Toquem els moniatos i quan estiguin ben tous ja estaran fets.

Servim el costellam tallant-ne un tros de dues barnilles per cap i ho acompanyem amb el moniato obert amb la mateixa mà i amanit amb sal, oli i una mica d'estragó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada