dimecres, 1 d’abril del 2015

pollastre amb salsa de cacauets

CORIANDRE

El coriandre en fulles és molt utilitzat en fresc pels plats mexicans com el guacamole o el cebiche. En general s'utilitza força a la cuina americana. Però també es fa servir a l'Àfrica. Fixeu-vos en aquest sofregit que porta aquest plat a base de ceba i corinadre en fulles, per ells és com el nostre sofregit de ceba i tomàquet que posem a tot arreu. A més a més porta els cacauets que li acaben de donar el sabor africà. A Mali està ple de paradetes de cacauets en bosses, son bosses molt grans perquè ells els utilitzen per cuinar. El pollastre és un ingredient que s'usa a tot el món. Si us agraden aquests gustos més exótics proveu de fer-lo d'aquestes maneres: cuscús amb pollastrepollastre amb magrana o teriyaki de pollastre.







INGREDIENTS:

2 quarts de pollastre o 4 cuixetes d'ala de gall dindi

1 ceba petita

1 manat de coriandre fresc (cilantro en castellà)

1 cullerada de postres de cúrcuma

2 cullerades soperes de cacauets

1 cullerada sopera de mantega de cacauet

2 cullerades soperes de vi blanc

oli, sal i pebre 


Agafem els talls de pollastre i els salpebrem.

Posem una cassola al foc amb un fons d'oli, ni massa ni poc, que cobreixi just el fons. Hi posem els talls de pollastre i els enrossim de tots cantons.

Mentre pelem la ceba i la tallem a trossos ben petits.

Un cop el pollastre ja s'ha enrossit hi afegim la ceba, la salem una mica i hi posem la cullerada de cúrcuma i un ramet petit de coriandre trinxat.

Quan veiem que la ceba s'ha estovat hi posem el vi i deixem que redueixi. Hi afegim els cacauets i un cop el vi ja s'ha reduit hi tirem mig got d'aigua. Aleshores abaixem el foc i ho deixem tapat fent xup-xup 15 minuts.

Passat aquest temps hi posem una cullerada de mantega de cacauet i ho deixem 5 minuts més. Això ens farà el mateix efecte que quan hi posem una picada amb ametlles.

Abans d'apagar el foc ho tastem per si hi hem d'afegir una mica més de sal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada