dijous, 30 d’abril del 2015

sopa de peix amb fonoll

DIFERENT

Una sopa de peix diferent, ja ho veureu. Hi posarem fonoll dels que tenen el plumero que li donarà un gsutet anissat molt bó. Ja sabeu que jo sóc molt pràctica. Si trobo un producte ja elaborat que sigui bó i tinc pressa, l'aprofito per utilitzar-lo en la meva recepta. Aquest és el cas del brou de peix. Però si teniu temps i us el voleu fer vosaltres el podeu fer així. Si no teniu temps un brou de peix preparat ja us farà el fet. D'aquests productes perparats no se'n pot fer abus, però. Una cosa és fer-ne servir un dia i l'altre molt diferent és menjar sempre de productes eleborats. Per aconseguir la seva llarga duració solen portar molts conservants i a més tenen molta més sal de la que hi posem nosaltres. Per tant utilitzem-los amb mesura. No cal dir que si utilitzeu el brou ja preparat aquesta recepta és ràpida. Què podem fer amb un brou de peix? Doncs totes aquestes receptes: suquet de peixfideus amb cloïsses o peix al forn amb llagostins








INGREDIENTS:

1 litre de brou de peix (casolà o comprat)

1 pastanaga

1/2 porro

1/4 de fonoll

1 tomàquet madur petit

1 anís estrellat

1 tall de rap

4 llagostins o gambes


Si hem de fer el brou començarem per això, que és el que trigarà més.

Pelem la pastanaga. Pelem el porro i li fem el tall de dalt a baix per netejar bé la terra d'entre les fulles sota un raig d'aigua. Traiem la fulla exterior del fonoll que sol ser dura.

Ratllem la pastanaga, el porro i el fonoll. Si teniu un robot de cuina us quedarà perfecte.

Posem un fons d'oli en una paella, just per cobrir i hi posem les verdures ratllades. Les deixem a foc baix, hi afegim sal i l'anís estrellat.

Ratllem el tomàquet mentre. Tallem també el tall de rap a tires primes i pelem les gambes o les llagostins. Tallem les gambes a trossos.

Un cop el sofregit està ben tou, li traiem l'anís estrellat i l'afegim al brou de peix ja colat. Ho deixem que tot plegat faci un bull.

Posem els talls de peix dins del brou bullent i apaguem el foc. Amb la mateixa escalfor es courà.

Escudellem la sopa mirant de repartir equitativament el peix i les gambes, que no li toqui tot al mateix!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada