diumenge, 31 de maig del 2015

broquetes de vedella a la planxa

RECORDS

Hi ha plats que estan associats a moments de la teva vida. Aquest és el cas d'aquestes broquetes i ara us explicaré on em porta aquest record. Penso en el pare fent la barbacoa i cuinant aquestes delicioses broquetes. Durant molts anys aquest va ser un plat de diumenge. A casa treballaven els diumenges i aquest era un àpat ràpid de preparar i fer la barbacoa es convertia en un esdeveniment dominical fantàstic.  El pare va sofisticar l'elaboració perquè anava untant les broquetes amb el suc del maridat de la carn, crec recordar que ho feia com amb un esprai. Com enyoro el meu pare! En va encomanar per sempre la passió per la cuina!








INGREDIENTS:

250 g de daus de vedella (si ho feu amb filet de vedella és un èxit segur)

1/2 pebrot vermell

1 ceba tendra

4 xampinyons

8 tomàquets cirerols

4 xampinyons

1/2 tassa de vi negre

1/2 tassa d'oli

herbes provençals

1 fulla de llorer

1 gra d'all

sal i pebre



Salpebrem els daus de carn per tot arreu. Un cop així els posem en una plàtera fonda.

Els macerem durant una hora amb el vi, l'oli, les herbes, la fulla de llorer i el gra d'all aixafat. 
Ho remenem bé i procurem que el líquid cobreixi la carn. Si no és així hem de tenir la precaució d'anar remenant perquè tota la carn es maceri per igual.

Tallem el pebrot i la ceba a quadrats de la mateixa mida que els daus de carn. Això és important perquè d'aquesta manera la carn toca la planxa i es fa per igual. Si el pebrot sobresurt més la carn no tocarà la planxa.

Un cop la carn ja s'ha macerat es poden començar a muntar les broquetes.

Enfilem en un pal de fer broquetes 1 xampinyó, 1 dau de carn, 1 tros de ceba, 1 altre dau de carn, 1 tros de pebrot vermell, 1 dau de carn, 1 tomàquet cirerol, 1 dau de carn i un xampinyó.

Per fer les broquetes podem utilitzar uns pals de fusta que son d'usar i llençar o bé podem utilitzar un pal de ferro que es pot reutilitzar.

Posem la planxa al foc i quan sigui ben calenta hi fem les broquetes. Les posem a la planxa pels quatre costats, per totes les cares del dau perquè la carn es faci bé. Si voleu la carn crua per dins la podeu fer a foc alt i deixar-la poca estona per cada cara. Amb un minut n'hi haurà prou. Penseu però que aleshores la verdura us quedarà molt al dente. Si voleu la carn més cuita podeu abaixar una mica el foc i deixar-la un parell de minuts per cada cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada