dilluns, 25 de maig del 2015

mongetes amb xiitakes

DELICADA

Quan preparo un plat amb mongetes seques, dieu-me delicada, però necessito posar alguna cosa més lleugera que m'ajuda a empassar-me-les. Les trobo molt pastoses i és per això que les cuino acompanyades d'altres ingredients que les fan més lleugeres. En aquest cas les he cuinat amb mongetes verdes i xiitakes. Els xiitakes son bolets d'una textura interessant, son una mica com de goma, és difícil d'explicar. Tenen també un gust més fort que els xampinyons. Si no n'heu fet mai proveu-los, us agradaran. Per fer aquest plat podem aprofitar mongetes tendres que ens hagin quedat cuites d'un altre dia i ens estalvien una bona estona. Teniu altres possibilitats de posar les mongetes seques en bona companyia com: mongetes de colorsamanida de mongetes amb botifarra o amanida de mongetes amb escalivada. També les podeu cuinar amb suc: mongetes amb anís o mogetes amb cloïsses






INGREDIENTS:

250 g de mongetes seques cuites

250 g de mongetes tendres

100 g de xiitakes

1 ceba petita

sal de bolets

oli


Si no tenim mongetes tendres bullides comencem per posar una olla al foc amb aigua i sal.

Rentem bé les mongetes i les triem.  Els traiem només la punta per on estan agafades a la mata. L'altra la podem deixar. Les partim en dos trossos.

Un cop l'aigua bulli les posem dins i les deixem fins que les trobem toves.

Pelem la ceba i la tallem a quadrats ben petits. Posem un fons d'oli en una paella i hi posem la ceba a foc mitjà. La deixem que es faci transparent. L'amanim amb una mica de sal de bolets. Si no teniu sal de bolets la podeu fer amb ceps secs, un parell de trossos i una mica de sal. Ho moleu tot junt i ja ho teniu.

Un cop la ceba ja està tova hi podem afegir els xiitakes a trossos. No s'han de netejar gaire, venen molt nets.

Un cop els xiitakes s'han saltat una mica amb la ceba, uns cinc minuts, hi afegim les mongetes, verdes i seques i ho barregem tot plegat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada