dilluns, 22 de juny del 2015

empedrat

A CASA

Hi ha plats que em recorden la infantesa i aquest és un d'ells. Un dinar de diumenge podria començar perfectament amb aquest empedrat. La mare no el feia ben bé així, jo hi he variat una mica la forma però era això. Avui ens pot servir com un plat ben complet per emportar a la feina. O sigui que el dedico a tots aquells que s'han de preparar un tuper cada dia i les idees se'ls esgoten. Si ho mengeu amb una mica de pà porta tots els nutrients necessaris en un plat únic. Voleu altres idees de plats únics pel tuper? Doncs mireu aquestes: albergínies farcides de carnmarmitako de bonítolarròs a la cubana amb espinacsmongetes amb anís o patates farcides de carn i rovellons. I si voleu plats freds podeu prendre arròs llarg i arròs salvatge amb llagostinsous farcits amb crema de pèsolsamanida de mongetes de colorspebrots del piquillo farcitsamanida niçoiseamanida de mongetes amb botifarra o amanida de patates amb sardina









INGREDIENTS:

300 g de mongetes cuites

1 tomàquet raff ben gran


1 tros de pebrot vermell


1 tros de pebrot verd,


1/2 ceba tendra petita


100 g de bacallà esqueixat


4 talls de botifarra negra


4 talls de botifarra blanca


1 ou


4 olives variades


oli i vinagre


Posem un pot al foc amb aigua i un ou a dins. L'aigua ha de cobrir l'ou. El deixem 20 minuts bullint.  Un cop bullit hi posem aigua freda i al cap d'una estona el pelem.


Si el bacallà esqueixat el tenim sec, haurem de posar-lo en remull almenys durant 12 hores i canviar-li l'aigua 3 vegades. També podeu comprar bacallà ja dessalat i esqueixar-lo vosaltres. Penseu però que necessita hidratar-se si el compreu sec, li heu de donar el seu temps.


Talleu el tomàquet Raff a làmines primes. Les podem al fons del plat fent un llit.


Agafem un bol i hi posem les mongetes.


Tallem els pebrots vermell i verd i la ceba a daus ben petits.  Ho barregem tot a dins del bol de les mongetes i ho amanim amb una salsa feta en una tassa petita amb oli i unes gotes de vinagre només. Ho batem bé perquè es barregin els dos ingredients i ho tirem per sobre de les mongetes i les verdures.


Col·loquem damunt del plat amb els tomàquets una muntanyeta de les mongetes amanides. Pel voltant hi posem els ingredients que ens queden: les botifarres, el bacallà i les olives i l'ou dur.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada