dijous, 18 de juny del 2015

paté de carbassó

ESMORZARS

Que aixequin la mà tots els que tenen una mica de colesterol. I tant és molt normal tenir-ne no passa res. Però què esmorzeu? O què sopeu? Moltes vegades el pa amb tomàquet amb embotit és el recurs fàcil. Doncs ara us proposo un esmorzar vegetal lliure de colesterol que a més us farà gaudir. Us podeu fer d'altres patés o preparats per posar sobre del pa vegetals: paté de pebrotpaté de pèsolspaté d'albergíniahumus o pebrots amb olives. I també pa amb altres opcions: torrades amb escalivada i anxoves o tonyinaentrepà amb tomàquet tonyina i olivesminipizzaentrepà de seitons en vinagreentrepà d'albergínia i tomàquetentrepà de verdures a la planxa amb romescoentrepà de salmó o ratatouille en coca.







INGREDIENTS:

1/2 carbassó

1 ceba petita

1 patata molt petita

oli, sal i pebre negre



Encenem el forn a 200º.

Rentem bé el carbassó i li traiem la part de dalt i de baix. Si teniu un robot el ratlleu amb l'aparell. Si teniu mandolina també ho podeu fer amb la part que talla tires fines. Si no teniu res ho feu amb un ratllador manual.

Ho poseu dins una plàtera de forn tot junt amb una mica de sal, pebre negre i un raig d'oli, sense passar-se d'oli però que no ens quedi sec. Opcionalment ho podem amanir amb herbes seques també, les que us agradin.

Abaixem el forn a 180º i ho deixem fins que ho trobem ben estovat. Un cop cuit ho triturem fins que es torni una pasta.

Vigileu de no posar-hi massa patata que quedarà massa espès.

No cal que ho feu al dia, un cop hagueu fet el paté el podeu guardar en un pot de vidre que tanqui hermèticament i en teniu per més dies.

Us podeu fer unes torrades amb pa de ceba i posar-hi el paté a sobre. O amb pa d'olives negres també hi quedaria bé. Us llepareu els dits.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada