dijous, 11 de juny del 2015

pebrots amb olives

ANTIPASTI

Amb aquest nom s'agrupen tots els plats que els italians mengen abans de la pasta. Van desde verdures fetes de totes les maneres a peix marinat, marisc, embotits, formatge, de tot. El cas és menjar-ho abans de la pasta. Podríem dir-ne entremesos. Els restaurant italians tenen moltes vegades uns bufets on exposen tot els seus antipasti i fan molt de goig. La recepta que us explico avui però em fa especial il·lusió perquè la vaig menjar a casa d'una amiga a Roma i és una recepta familiar. Espero que us agradi i us ho mengeu quan vulgueu, abans de la pasta, com aperitiu, com plat principal o acompanyant una carn a la planxa. També teniu uns altres "antipasti" al bloc: escalivadafarcellets d'albergíniaous farcitsverdura al fornbròquil amb espèciescarpaccio de salmócebiche de raptartar de tonyinacarpaccio de carbassóamanida amb fonoll i taronjamusclos a la croata o musclos al vapor, entre d'altres.






INGREDIENTS:

2 pebrots escalivats

1 gra d'all

1 cullerada de tàperes

8 olives estremenyes

1 cullerada de pa ratllat

sal i pebre

oli


Si voleu escalivar el pebrot només l'heu d'untar amb oli per fora i posar-lo al forn a 200º durant uns 20 minuts, fins que veieu que la pell és ben torrada. També trobareu pebrots ja escalivats que es venen envasats al buit. Jo tinc la sort de tenir una parada al mercat on trobo escalivada feta casolana, la fa la Montse i és boníssima. Tinc molta sort, però potser si vosaltres busqueu bé també en trobareu. En última instància podeu substituir el pebrot escalivat per uns pebrots del piquillo, però no és el mateix.

Netegem bé el pebrot de restes de pell negre que pugui tenir. Els tallem a tires.

Posem un fons d'oli en una paella i hi posem l'all aixafat i sense pelar-lo, les tàperes i immediatament el pebrot a tires. Hi posem una mica de sal i pebre i el deixem a foc baix que es vagi fent.

Les olives estremenyes son les que tenen un color grisós o lilós, tenen un pun amarg molt suau i son semblants a les que utilitzen a Itàlia que no se exactament d'on les porten. Potser de Sicília?

Al cap de 5 minuts hi afegim les olives estremenyes. Si voleu podeu treure el pinyol de les olives perquè sigui més agradable de menjar. Ho deixem tot plegat uns 10 minuts més.

Hi afegim el pa ratllat i apaguem el foc. Ho barregem bé i ja es pot servir. El pa ratllat s'amara de l'oli i dels sucs de tot plegat i fa una capa boníssima a aquests pebrots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada