divendres, 5 de juny del 2015

salmorejo amb cireres

EL PA AMB TOMÀQUET CORDOBÉS

Fixeu-vos bé en els ingredients d'aquest plat: pa, tomaquet, all, oli i sal. Son els mateixos amb el que fariem una torrada amb tomàquet i all. Els mateixos ingredients i un resultat ben diferent, la cuina és així d'il·limitada. Farem una variació sobre la recepta original i hi afegirem cireres. Aquest plat el vaig conèixer a la Fira Tasta Viladecans. Va ser una trobada entre bloggers i xefs de cuina de la zona que va ser molt divertit i en van sortir plats boníssims. Ara que és temps de tomàquets i cireres és el moment de preparar aquest plat. Proveu-lo, us encantarà. Si voleu d'altres cremes fresques per l'estiu podeu provar també: gaspatxo de remolatxasopa freda de tomàquet o gaspatxo de cireres. Ben aviat us posaré una crema freda amb avocat.







INGREDIENTS:

4 tomàquets ben madurs

3 llesques de pa sec (si son de barra de quart que siguin gruixudes)

10 cireres

1 gra d'all molt petit

1/2 got d'oli

1 rajolí de vinagre de vi blanc

sal

Pelem els tomàquets i els traiem les llavors.

Comencem posant el pa a dins d'un bol. Trossegem els tomàquets i els deixem sobre del pa. D'aquesta manera el pa absorbirà tots els sucs dels tomàquets i s'estovarà. Hi posem les cireres sense el pinyol també. Ho deixem una estona fins que veiem el pa empapat.

Agafem la preparació anterior i la posem en una batedora de got i hi afegim l'oli, el vinagre, el gra d'all i un polsim de sal. Un gra d'all molt petit i un rajolí molt petit de vinagre. Sempre hi sou a temps d'afegir-ne si cal.

Ho batem fins que ens quedi una crema ben fina.

Ho podem servir amb un ou dur ratllat ben petit o unes encenalls de pernil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada