dissabte, 25 de juliol del 2015

llenguado amb vermut

A POC A POC I BONS ALIMENTS

Crec que hi ha una dita que diu això. Doncs nosaltres avui bons aliments sí però a poc a poc res. Una recepta ben senzilla, ràpida i on el secret radica en utilitzar un bon producte. No te cap complicació. El llenguado és un peix amb carn ferma i fina amb un gust delicat. El secret és coure'l en la seva justa mesura. Si el coeu massa ens quedarà com ressec, com de suro. Per tant la cocció no ha de ser mai llarga. En aquest cas que a més està tallat en filets, que li hem tret l'espina, encara s'ha de deixar menys estona. Quan porta l'espina necessitem més temps perquè es cogui la part de dins. Teniu altres plats per fer amb el llenguado si us agrada: llenguado meunièrellenguado al forn, o papillote de llenguado amb herbes.









INGREDIENTS:

1 llenguado de 400 g fet a filets (agafeu també les espines)

1 ceba petita

125 g de cloïsses

1 gra d'all

farina

1 rajolí de vermut negre


Posem les espines tallades en un cassó amb una mica d'oli al foc. Hi posem un tros de ceba i l'all. Les deixem enrossir una mica i hi afegim un got d'aigua per fer-ne un brou.  Ho deixem just 15 minuts.

Mentre tallem la resta de la ceba a trossos ben petits i la sofregim amb una mica d'oli en una cassola, a foc mig i la remenem amb rapidesa perquè no es cremi.

Tallem els filets de llenguado en dos trossos, els salem una mica i els enfarinem. Esl espolsem de farina perquè hi hagi la justa només que li queda enganxada.

Posem els filets de llenguado a la cassola. Hi afegim el vermut negre, el deixem un minut que reduiexi i hi posem el brou amb un colador perquè no hi vagi a parar res més a dins.

Un cop el brou arrenqui el bull hi afegim les cloïsses i tapem la cassola fins que s'obrin. Seran tres o quatre minuts.

Apaguem el foc i ja ho podem servir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada