dijous, 2 de juliol del 2015

tallarines amb pesto rosso

CURIOSITAT

Vaig menjar un acompanyament de pesto rosso i em va picar la curiositat de saber què era això del pesto rosso. De fet el que vaig trobar per internet és que era una salsa de tomàquet amb formatge. Jo hi he fet aquesta versió a veure què us sembla. Si us agrada la pasta heu de provar els altres pestos: espaguetis amb pesto e pomodoroespaguetis i mongeta tendra amb pesto o els típics espaguetis al pesto. I si us agrada el pesto podeu fer tot això que és ben variat: amanida de patates i tomàquet amb pestotallarines de carbassó i pastanaga al pestosalmó en papillote amb salsa pesto o llenties amb pesto suau.







INGREDIENTS:

1 llauna de tomàquet triturat

2 trossos de tomàquet confitat en oli

1 cullerada de pinyons

1 cullerada de formatge parmesà ratllat

1 gra d'all

1 nou

oli

sal i sucre


Posem una olla al foc amb aigua abundant i quan bulli hi tirem els espaguetis i els fem el temps que indiqui l'envàs. Un cop cuits hi posem aigua freda per parar la cocció. Els escorrem just al moment de menjar-los.

Mentre en una paella hi posem un fons d'oli, just que cobreixi el fons i hi posem el gra d'all aixafat d'un cop de mà. Ho posem al foc i just quan l'all comença a ballar una mica hi tirem el tomàquet triturat. Ho amanim amb una mica de sal i una mica de sucre per treure l'acidesa. Deixem que es faci la salsa fins que veiem que canvia a un color més ataronjat, s'espesseix una mica i l'oli sura per sobre.
Aleshores l'apaguem.

En un pot de túrmix hi posem la salsa de tomàquet, el tomàquet confitat, els pinyons, el formatge ratllat i la nou i ho triturem tot plegat fins a aconseguir una salsa fina.

Servim els espaguetis escorreguts amb la salsa per sobre i si volem una mica més de formatge parmesà ratllat.

Un cop els espaguetis estan ben escorreguts els posem en una plàtera o a cada plat i hi posem la salsa pel damunt. Hi podem afegir una mica més de formatge parmesà ratllat per sobre si volem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada