dilluns, 28 de setembre del 2015

conill escabetxat

ESCABETX, MMMM!

Soc fan dels escabetxos, m'agraden molt. L'altre dia vaig escabetxar verat i el vaig posar sobre d'una amanida, va quedar boníssim. El sistema sempre és el mateix. Estofar una mica les verdures amb oli i afegir-hi després el vinagre. Deixar-ho reduir una mica i sobretot deixar-ho reposar. Tot es posa a lloc i es quan s'escabetxa realment. De fet és com si ho marinessim amb una cocció prèvia. En fi si us agraden els escabetxos us proposo aquestes receptes: sardines escabetxadesbraç de gitano de patatesous a la xuqui-xuqui o amanida de pasta amb llaunes
Avui farem un escabetx de conill, feu-ne quantitat, penseu que la carn escabetxada freda és la mar de bona i per posar en una carmanyola, mmmm! delicatessen!






INGREDIENTS:

1 conill a trossos

1 carbassó

1 pastanaga

1 porro

1 ceba

2 fulles de llorer

2 cullerades petites de boletes de pebre negre

2 cullerades petites de pebre vermell

6 grans d'all

2 gots d'oli

1/2 tassa de vinagre de vi negre

sal i pebre



Rentem bé el carbassó i el tallem a rodanxes gruixudes.

Pelem la pastanaga i la tallem doble també.

Rentem bé el porro, li fem un tall de dalt fins al mig per poder obrir les fulles, passar-hi un bon raig d'aigua per dins i netejar-lo de la terra que pugui dur.

Tallem el porro a rodanxes gruixudes també.

Pelem la ceba i la tallem a llunes grosses.

Les verdures ens quedaran una mica al dente en aquesta cocció, és el que ens interessa, per això les tallem un pél gruixudes.

Salpebrem els talls de conill i els enrossim amb una mica d'oli en una cassola. Retirem els talls en un plat i els guardem fins al final.

Afegim ara dos gots d'oli a la cassola on hem fet enrossir el conill. Hi posem també les fulles de llorer, les cullerades de boletes de pebre i els alls una mica xafats. I un cop l'oli agafi una mica de temperatura totes les verdures. Primer hi tindrem el foc ben alt perquè les verdures no refredin l'oli, un cop l'oli s'ha escalfat ho mantenim a foc mitjà, que vagi fent tapat. Un cop les verdures han perdut una mica la seva duresa, jo crec que com a molt uns set minuts necessitaran, hi posem les cullerades de pebre vermell i al cap d'uns segons el vinagre. Si voleu saber com estan les verdures les podeu punxar amb una forquilla, punxeu al pastanaga o el carbassó que és el que costa més de coure.

Tornem a posar els talls de conill a la cassola i deixem que tot plegat es faci amb el vinagre i que evapori una mica l'alcohol. Ho deixarem fer uns 20 minuts a foc mitjà-fort i destapat.

Apaguem el foc i ho deixem descansar. Si us ho voleu menjar el mateix dia penseu que almenys ha de reposar una horeta.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada