dijous, 24 de setembre del 2015

patates confitades amb ceps

EL NOM

Hi ha plats que el nom ja ho diu tot i que a més t'agafen moltes ganes de provar-ho. Promet, no? aquesta combinació? Doncs no us decebrà. Fa molt de temps que tenia ganes de provar de confitar ceps i he pensat que d'aquesta manera quedarien bons. Ara començareu a trobar bolets a les botigues. Atreviu-vos a provar de fer plats amb bolets. Podeu provar de fer: croquetes de ceps, patates farcides de rovellonstempura de camagrocs o fricandó amb rossinyols.







INGREDIENTS:

2 patates grosses

2 ceps grossos

4 talls de pernil ibèric

porradell

oli

sal i pebre



Per netejar els ceps agafem un pinzell i els traiem tota la terra amb compte. Si encara n'hi queda us humitegeu un dit i aneu traient la terra amb compte. No poseu mai els bolets sota un raig d'aigua per netejar-los. Tingueu en compte, però, que s'han de netejar bé, és molt desagradable notar-hi terra quan te'ls menges.

Laminem els ceps prims.

Pelem les patates i les tallem a làmines de mig centímetre.

Posem un pot fondo amb oli i anem posant una cap de patates i al damunt una de ceps. Repetim fins esgotar les làmines tallades.

Posem el pot al foc i veureu que tot es posa a lloc. En aquest moment també podeu posar les làmines de patates que cobreixin les parets. Les traieu de sobre i le poseu per les parets, així no necessitareu tant d'oli. Sobretot ha de quedar tot cobert d'oli. Un cop l'oli s'hagi escalfat força abaixarem el foc al mínim. Per confitar necessitem l'oli a 100º aproximadament, el que vol dir que no fumeja ni fa bombolles. Courà molt lentament tan les patates com els ceps.

Ho deixem 40 minuts al foc i ja està. Comproveu que les patates es punxen amb una forquilla amb facilitat. Això voldrà dir que ja son cuites.

Per muntar el plat traiem primer del pot les làmines de ceps i patates per tal que s'escorrin una mica de l'oli.

Si teniu un motlle amb forma de corona el poseu al fons del plat i aneu posant una capa de patates, una mica de sal i pebre, una capa de ceps i un polsim de sal, un tall de pernil i anem repetint.

Finalment premem una mica amb una cullera perquè ens quedi ben posat i retirem el motlle amb compte. Hi posem el porradell com a decoració.





3 comentaris: