dijous, 1 d’octubre del 2015

paquets de pasta filo de formatge de cabra

TÍPICA PERÒ NO TÒPICA

Avui us poso la típica amanida de formatge de cabra, que abans només trobavem en cartes de restaurants francesos i ara les podem trobar a qualsevol restaurant fins i tot de menús de migdia. Estem d'enhorabona perquè està boníssima. Però no fem el tòpic de posar el formatge sobre d'una llesca de pa torrat. Com que havia comprat pasta filo i l'havia de gastar abans que es fes malbé vaig pensar de fer aquests pastissets que avui farcirem am formatge de cabra. Us proposo fer farcellets que ja veureu que els podeu farcir del que vulgueu. Els podeu fer; amb foie i ceba caremel·litzada; amb pastanaga, curri i formatge feta; amb pernil i pebrot escalivat; amb mozzarella, tomàquets cirerols i alfàbrega...
Si us agraden els pastissets salats proveu també: tarta de cebacroquetes de camembertpastís de pasta filo amb matótatin de tomàquet o ratatouille en coca
I si voleu gastar la pasta filo que heu comprat teniu més receptes: pastís de pasta filo amb prunesfarcellets de gerds amb mascarpone o canaló cruixent de confit d'ànec.










INGREDIENTS:

4 làmines de pasta filo

4 talls prims de rulo de formatge de cabra

1 poma

1 ceba petita

estragó

mantega

oli

sal, pebre negre i sucre



Per fer els paquetets primer de tot pelem la poma i la ceba i les ratllem.

Ho posem en una paella a foc mig amb un rajolí d'oli i ho amanim amb estragó, sal, pebre i una mica de sucre. De sucre molt poquet. Ho deixem fer fins que es torni d'un color una mica torrat.

Hi posem el formatge de cabra, el desfem amb tot plegat i apaguem el foc.

Encendre el forn a 150º.

Agafem una làmina de pasta filo i la omplim amb la massa en una punta i que estigui centrada.   Hem de deixar un tros per cada costat de pasta sense farciment. Dobleguem endavant una volta sencera fins cobrir la massa. Portem ara les dues parts dels costats cap endins i anem embolicant el paquetet fins acabar la pasta, hem d'aconseguir com un canaló gruixut.

Els untem amb una mica de mantega per sobre i els posem en una plàtera de forn i els deixem fins que s'enrosseixin una mica a 150º. I ja estaran fets, el farciment ja està cuit així que només volem que es torrin una mica.

Per acompanyar els paquets de formatge de cabra podem preparar una amanida amb vinagreta de gerds que li anirà d'allò més bé. Podeu tirar una mica de vinagreta de gerds per sobre dels paquetets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada