dijous, 10 de març del 2016

amanida de verdures i algues

DEL MAR

Del mar ens venen els aliments més interessants nutritivament, o dels més interessants no siguem absolutistes. Ja som conscients del peix, de tot el que ens aporta i del saludable que és consumir-ne. Però les verdures de mar, les algues, no son tan conegudes. Jo darrerament he incorporat les algues a la meva dieta. Son molt riques en minerals i n'aporten gran quantitat per gram. Així és que amb una  cullerada d'algues seques n'obtenim tota l'aportació de minerals que necessitem diàriament. Les podem afegir a una crema de verdura, a una amanida o a un batut. Ben aviat posaré més receptes amb algues, però mentres podeu mirar aquesta crema de verdures i alga wakame o fer l'amanida que us proposo avui. 





INGREDIENTS:

1 pastanaga

1/2 carbassó ben tendre

1 cullerada d'algues wakame seques

salsa de tahin:

1 cullerada de tahin

1 cullerada d'aigua

1 cullerada d'oli

1 cullerada d vinagre de vi blanc

una mica de sal



Posem en un plat fondo una cullerada d'alga wakame amb aigua. Veureu com creix. Amb 10 minuts de remull n'hi ha prou. Mentre podem preparar la resta d'ingredients de l'amanida.

Pelem la pastanaga. Un cop pelada seguim traient amb el pelador tallarines primes fins a tallar-la tota.

Rentem bé el carbassó de la pell. Ha de ser ben fresc, la pell ha d'estar ben tibant i no ha de ser tou. Un cop ben net anem traient amb el pelador tallarines primes.

Preparem la salsa posant tots els ingredients en un bol i barrejant-ho amb una cullera fins que el tahin s'ha ben dissolt i ens queda una salsa espessa i fina.

Disposem les tallarines al plat i ho amanim amb la salsa. Per damunt hi podem posar sèsam torrat.  Tindrem un plat amb un aport extra de calci molt adequat per les persones que pateixen osteoporosi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada